Östbergadagen

Östbergadagen, del 1

Den 6 september 2014 blev den efterlängtade folkfesten äntligen av. ÖstbergaTV var som vanligt på plats för att dokumentera evenemanget. I detta första avsnitt kan vi ta del av många bland de otaliga aktiviteterna och få ett smakprov av den fantastiska stämningen som var. Följ med på fotboll, hoppborg, musik, ansiktsmålning, café och inte minst de två spännande Östbergaloppen. Bland de många artisterna kan vi i Östbergadagen del1 se och höra bl.a. den lokala talangen Aida, grupperna I-smile, Svart & Vit samt populära Adam Kanyama.


Östbergadagen 2014, del1 from Östberga TV on Vimeo

Östbergadagen, del 2

I del2 kan vi följa Östbergas egna rappare Aleksej, ALX, se den spännande fotbollsfinalen mellan Östberga och Zingi FC, beundra Salsa-akademins studentteam och mycket, mycket mer …

Östbergadagen 2014, del2 from Östberga TV on Vimeo.

 

Östbergadagen 2014 arrangerades av Östberga Community Center (ÖCC) under ledning av Tawar, Avin och Kebba. Utan dem och utan de många volontärerna som hjälpte till hade denna lyckade fest aldrig kunnat bli av. Vi tackar de alla och hoppas kunna uppleva detta även nästa sommar!

Med Tawars egna ord från Facebook:

”Svett, tårar, hopplöshet, glädje och skratt! Många känslor har sköljt över oss under den tid vi har arbetat med att få ihop Östbergadagen. Aldrig trodde vi att det skulle bli så lyckad som det blev, så många lyckliga barn som fick testa på ponnyridning, hur det är att släcka eld med hjälp av brännkyrkas fantastiska brandkår, hoppa hoppborg, få häftiga ansiktsmålningar, basket, fotbollsturnering och trixfotboll med samba fotbollen. Se på fantastiska artister, ställa upp på talangjakt då dessutom var första gången för vissa att ställa upp i. Moderaterna, socialdemokraterna (som även bjöd på popcorn som var en hit, tack!) kristdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet som var på plats. Men framför allt ett stort tack till världens, Sveriges, Stockholms i särklass bästa volontär grupp som började tidigt och slutade sent enbart för att få ge tillbaka till sin ort. Med ett leende på läpparna bjöd de på sig själva, hjälpte varandra och såg till att alla, ung som gammal skulle ha en härlig dag! Tusen tack igen och all kärlek i världen förtjänar ni! Tack till alla artister och poeter som gav oss en underbar dag och en varm kram till er som fixade scen och teknik. Park personalen Kristian, Wompa, Georgios och Östbergaskolan rektor som hjälpte till med flera akuta delar i sista sekund! Nu fortsätter vi jobba för en bättre ort. Kärlek! Avin Kebba Muntaga Josef Yosef Robel Rebaz Felicia Leonard Sara Joy Sam Bundawda Gideon Zakarias zacki Sami Herman Sivan Juliana Haddi, bundi och alla andra tusen tack!!!

Östbergadagen 2014 - Östbergaloppet in action

Östbergadagen 2014 – Östbergaloppet in action

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *